Deel dit artikel
-

Google lanceert nieuw advertentieformaat

Hij heet Lightbox, en is te vergroten als je er met je muis over heen gaat. Maar dat is nog niet eens het meest opvallende aan het nieuwste advertentieformaat van Google. Adverteerders betalen alleen als consumenten de advertentie ook echt uitvergroten.

Google demonstreerde het nieuwe formaat tijdens het congres Advertising Week in New York. Het bedrijf heeft het formaat al uitgebreid getest en zegt dat het de interactie met gebruikers bevordert, wel zes tot acht keer zoveel als bij standaard click-to-expand advertenties.

Belangrijk is dat Google niet per klik wil afrekenen, maar per vergroting. Op de advertentie wordt volgens het bedrijf minder vaak per ongeluk geklikt. Bij andere advertentieformaten moet de adverteerder dan alsnog betalen.

Het nieuwe formaat is verder te gebruiken met rich media als YouTube-video’s, games en foto’s. Vooralsnog is de Lightbox alleen voor desktop pc’s bedoeld, niet voor mobiele telefoons.

Diverse adverteerders zouden er al mee aan de slag zijn gegaan, maar het is nog niet duidelijk wanneer het formaat officieel wordt uitgerold.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jens Borghardt

Verschijnen vandaag ook tekstadvertenties in een nieuw formaat op mijn beeldscher. Zie http://www.kijkdirect.nl/google-nieuwe-ads.jpg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond