Deel dit artikel
-

Google lanceert zoeksoftware voor desktop

Google heeft de al enige tijd verwachte zoeksoftware voor de desktop gelanceerd. Met het gratis te downloaden programma is het mogelijk om onder meer e-mail-, Excel- en Wordbestanden te doorzoeken. Ook AOL komt deze week met een dergelijke toepassing.

Na het doorzoeken van internet maken zoekmachines zich nu op voor een strijd om de desktop. Al eerder werd bekend dat Google werkte aan een zoekmachine waarmee mensen hun computer kunnen doorzoeken. De software (alleen geschikt voor Windows XP) is nu beschikbaar via de site van Google. Zoeken kan dan in een moeite door in e-mail (Outlook), Word-, Excel-, Powerpoint-, tekst- en AOL-messenger-bestanden.

Bijna gelijktijdig met de lancering van Google Desktop Search werd bekend dat ook AOL zich op deze markt wil begeven. Eind deze week lanceert het als onderdeel van een eigen browser ook een zoekfunctie waarmee de computer doorzocht kan worden. De stap van AOL is volgens eWeek een reactie op soortgelijke plannen van Microsoft. In de volgende versie van Windows (Longhorn) wil Microsoft ook desktop-search integreren.

Het wordt nog drukker op deze markt, die snel ontstaat vanwege de wens van zoekbedrijven, portals en leveranciers van besturingsprogramma's om hun klanten aan zich te binden met nieuwe diensten. Apple komt ook met desktopsearch onder de naam ‘Spotlight’, dat wordt toegevoegd aan de volgende versie van het besturingsprogramma OSX (Tiger). Ondertussen is ook Copernic, een van de oudere zoekbedrijven op internet, actief geworden op deze nieuwste uitbreiding van de ‘search-economy’. Het lanceerde in augustus Copernic Desktop Search.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond