Deel dit artikel
-

Google maakt een eind aan CAPTCHA

Zoekmachine Google dankt de CAPTCHA beveiliging zoals we die nu kennen af. De uitgerekte en scheve letters en cijfers worden binnenkort vervangen door een simpele mededeling ‘Ik ben geen robot’. De dienst zal via een API gratis ter beschikking worden gesteld.

CAPTCHA is ooit ontwikkeld om spambots in forums op een afstand te houden, maar die zijn inmiddels zo slim geworden dat ze CAPTCHA’s bijna honderd procent herkennen. In de praktijk bleek CAPTCHA bijzonder gebruiksonvriendelijk. Ook voor mensen waren de gebruikte tekens vaak slecht te herkennen.

Google stapt nu af van puzzeltjes die gebruikers moeten oplossen. De No-CAPTCHA technologie kijkt meer naar het gedrag van de gebruiker en kan op basis daarvan bepalen of hij met een bot of een mens van doen heeft. Slechts een klik is voldoende om verder te gaan.

Of die techniek uiteindelijk zal worden ingehaald door bots die het menselijk gedrag goed weten te kopiëren zal de toekomst moeten uitwijzen.

No-CAPTCHA is al door Snapchat, WordPress en Humble Bundle in gebruik genomen.

Deel dit bericht

3 Reacties

KoalaBear

Erg mooi. Nu hopen dat ik er snel eentje tegenkom 😛

En daarna dat steeds meer sites reCAPTCHA implementeren, of updaten naar de nieuwe versie.

Tom

op 4kin nu ook!

Mark

“Of die techniek uiteindelijk zal worden ingehaald door bots […] zal de toekomst moeten uitwijzen.” Volgens mij is het enkel de vraag hoe lang dat gaat duren. Hopelijk kunnen we een paar jaar vooruit…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond