Deel dit artikel
-

Google Nexus7: Yet another cheap Android tablet (YACAT)?

De reacties op de nieuwe tablet van Google Nexus7 zijn nogal lauw. Te veel van hetzelfde, en nauwelijks onderscheidend, zo valt links en rechts te lezen.

Velen vragen zich af waarom Google een tablet lanceert die in velerlei opzichten nauwelijks verschilt van (Android) tablets van Samsung en Acer. Het 7-inch scherm is wat klein. De opslagruimte voor tabletbegrippen ook: 8 of 16 GB. Er is maar één magere 1,2 megapixelfrontcamera aanwezig. 3G functionaliteit lijkt te ontbreken.

Toegegeven: het is een eerste tablet met Android 4.1, de opvolger van de Ice Cream Sandwich, maar die zal straks ook bij tablets van andere fabrikanten draaien, inclusief spraakherkenning.

Alles wijst erop dat Google de tablet (gemaakt samen met Asus) vooral heeft gemodelleerd naar de Kindle Fire van Amazon. Die biedt immers een nauwe integratie met de eigen webwinkel, en dat is wat Google ook voor ogen heeft: de tablet biedt toegang tot de webwinkel Google Play. Vandaar dat je voor 199 dollar niet alleen een tablet krijgt, maar ook 25 dollar bestedingstegoed krijgt.

De tablet is direct verkrijgbaar in de VS, Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk voor 199 dollar. Over de beschikbaarheid in andere landen is nog niets bekend.

Apple diende ongetwijfeld als inspiratie voor de onvermijdelijke promovideo:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

F.

Ik denk juist dat dit een belangrijke zet is in het vergroten van het Android marktaandeel voor tablets. De iPad heeft nou eenmaal een voordeel met haar imago. De markt mistte een kwalitatief goede instapper tegen een scherpe prijs en die komt er nu. Daarnaast kan het inderdaad goed gaan concurreren met de Kindle Fire. Persoonlijk vind ik het een zeer interessante optie. Back-cam en 3G? Dat kan op de smartphone wel.. die de meeste tablet gebruikers ook wel hebben. Wil je dat wel? Prima, genoeg andere opties!

Jeroen Bos

Als je alles in de cloud hebt bij Google zoals je mail, foto’s, muziek, docs etc, dan is het gebruik van een Android tablet gewoon lekkerder. Apple kan wel communiceren dmv extra apps, maar een echte integratie is het niet. Dus als je veel met Google doet, is een Android tablet gewoon aan te raden.
Deze Nexus7 tablet is dan misschien wel veel van hetzelfde, maar het is een heerlijk formaat om naast een 10 inch tablet te gebruiken. De 7 inch past in de binnenzak van mijn jasje of de kontzak van mijn jeans. Voor zn prijs hoef je het dus niet te laten, want dit ding heeft top prestaties ( 4cores) voor dat geld. Ik ga er snel eentje bestellen ter vervanging van mijn eerste 7 inch van Samsung.

Barbara

Ik vind het wel slim van Google, deze tablet is voor meer mensen beter betaalbaar dan een iPad. Helaas heb ik pas een iPad3 besteld, anders zou ik de Nexus kopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond