Deel dit artikel
-

Google: Nog dichter op de huid van de gebruiker

Zoeken via de mobiele telefoon vertoonde eerder andere gebruikspatronen dan op de desktop. ‘Niet meer’, zegt Google. Het bedrijf laat de focus op Mobiel los en verbreedt zijn ambities: altijd overal dichtbij.

Chief Business Officer Nikesh Arora zei gisterenavond tegen financieel analisten: “Tegenwoordig zien dat we op ieder willekeurig scherm ongeveer dezelfde soort activiteiten plaatsvinden. Adverteerders kunnen dus agnostisch zijn over de vraag via welk kanaal ze het publiek het best bereiken. Ze moeten ze overal willen bereiken.”

Google publiceerde gisterenavond de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2013. Het toonde dubbelcijferige groei van omzet en winst en een ongekend hoog investeringsniveau in nieuwe datacentra en servers: meer dan 2,2 miljard dollar.

Financieel directeur Patrick Pichette, die naast Arora zat tijdens de telefonische vergadering bijeenkomst, maakt de nieuwe klantbenadering nog duidelijker. “Het is fundamenteel beter om niet enkel over mobiel te spreken, maar over echt léven met de gebruiker. Dat is waar we voor gaan: de hele dag door onze gebruikers ondersteunen in wat ze doen. Dat kan voor de tv zijn, op de telefoon of desktop maar net zo goed draagbare apparaten als Google Glass.”

Arora: “We moeten dus locatie-informatie krijgen van adverteerders en gebruikers. Die moeten we bij elkaar brengen. Niet enkel op Google Maps maar op alle denkbare contactpunten.” Het bedrijf ambieert daarbij om niet enkel reactief informatie te verschaffen, maar wil ook ongevraagd relevante informatie kunnen geven in een gegeven context.

Foto: Ben Hosking (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Guus van Knippenbergh

‘maar wil ook ongevraagd relevante informatie kunnen geven in een gegeven context’

Dat lijkt vooruit te lopen op een een iBeacon (Apple) achtige aankondiging van Google. GPS is hiervoor veel te beperkt (onnauwkeurig, vooral indoor) en NFC slechts voor te korte afstand (20 cm). BLE (Bluetooth Low Energy) is hier de voor de hand liggende optie. In de laatste Android versies (4.3. en 4.4) zijn al veel BLE features toegevoegd. Nog niet op het nivo van Apple maar het zal niet lang duren voordat Google hier vol voor zal gaan.

Erwin Boogert

Dank, Guus. Nuttige aanvulling.

Ken jij trouwens winkels of andere omgevingen in Nederland waar publieke proeven met iBeacons worden gedaan?

Guus van Knippenbergh

@Erwin
Zo te zien al verdergaand dan proef, maar daar zullen ze bij Buzzoek meer over weten te vertellen:
http://buzzoek.com/business/#stores
Of startende leveranciers als:
http://www.beaconic.nl/
http://www.glimwormbeacons.com/

Erwin Boogert

Toevallig word ik net op een toepassing bij Tulpenland gewezen: http://www.iphoned.nl/nieuws/themapark-plaatst-ibeacons/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond