Deel dit artikel
-

Google patenteert locatiegebaseerd adverteren

Google heeft een patent op locatiegebaseerd adverteren toegewezen gekregen. Hoewel het aanvragen van een patent een defensieve manoeuvre kan zijn van grote spelers die een dergelijke techniek hebben ontwikkeld, zullen bedrijven als Foursquare, BrightKite, Facebook en Apple zich toch even achter de oren krabben.

Het patent geeft onder meer een omschrijving van een advertentienetwerk waar advertenties worden geserveerd, gerelateerd aan de locatie van de gebruiker en beschrijft het analyseren van verkeer uit deze advertenties.

Google vroeg het patent, zes jaar geleden aan. Locatiegebaseerd adverteren is vandaag de dag een van de meest voor de hand liggende business modellen voor start-ups die zich bezig houden met locatiegebaseerde diensten.

Met dit patent op zak kan Google een voordeel hebben op Apple. Met de aankoop van mobiel advertentienetwerk Quattro Wireless, stapte hardwarefabrikant Apple Googles speelveld binnen in januari dit jaar. Google kocht eind vorig jaar nog het mobiele advertentienetwerk AdMob voor 750 miljoen dollar.

Deel dit bericht

6 Reacties

Frits Bolkys

Was datzelfde Google een paar uur geleden niet verbaasd over het patent wat Facebook vier jaar geleden heeft verworven. Overigens dat hele patent gebeuren is een gevaar voor de vrijheid van de burger op termijn. Straks is alles gepatenteerd door grote bedrijven. Het is niet onwaarschijnlijk dat je straks moet gaan betalen voor de winkel waar je boodschappen wilt gaan doen. Omdat de een of ander "gecensureerd" het voor elkaar heeft gekregen hiervoor en patent te verkrijgen. En dat we jaren niet weten dat er al ergens een patent voor ligt. Hierdoor kom je er te laat achter om hier nog iets tegen te doen, als je vindt dat het indruist tegen de vrijheid van de burger. p.s. aangezien Emerce bepaalde woorden censureert (ik kreeg de melding dat ik een bepaald woord niet mag gebruiken) zal dit mijn laatste bijdrage zijn. Ik heb toch gelijk. De vrijheid van de burger wordt bitje by bitje minder.

danny van der cingel at easyconcepts dot kom

frits, wat heb je gerookt? 🙂

Hans

Frits, er zit een automatische check op via dit scriptje: http://www.emerce.nl/includes/inc_profanity_check.js  Misschien 1 van deze woorden gebruikt? %3C%68%32%3E%3B%29%3C%2F%68%32%3E

m

Jammer dat dat scriptje zo armoedig is dat niet op word-boundaries wordt gecheckt. Daardoor zijn sommige beschaafde woorden ook uitgesloten. Voorbeelden van woorden die niet meer kunnen: m i s h i th o e r al u l l i g En ook L u l u Wang kan niet genoemd worden. 

Frits Bolkys

Nee, roken (blowen) die ik al 25 jaar niet meer :-) Er werd zomaar een schermpje getoond: dat dat woord niet toegestaan was. En zo bijzonder vond ik het toch niet ( i d i o o t ) Afijn, het schijnt zo te gaan in dit land wat door christelijke fundamentalisten wordt geregeerd (cu en cda) Of zou dat ook niet mogen, fundamentalisten.

berend

Ik krijg steeds meer de gedachte dat Google's "Don't be evil"" wordt ontdaan van de "Don't".

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond