Deel dit artikel
-

Google Play gaat ook boeken verhuren

Films huren is in andere landen al mogelijk bij Google Play. Het verhuren van digitale boeken staat om de hoek, blijkt uit berichten aan uitgevers.

In een bericht geeft het bedrijf een aantal nieuwe richtlijnen. Zo worden de standaarden ePub versie 2 en 3 standaard in de downloadwinkel, ook wanneer er een PDF wordt aangeboden. Wanneer PDF het enige formaat is, krijgt de consument dat voorgeschoteld.

Interessanter nog is de melding dat uitgevers niet enkel een verkoopprijs, maar ook een verhuurprijs kunnen gaan opgeven. Play wordt daarmee een soort digitale bibliotheek. Zoals videotheken films verhuren en Spotify-achtigen muziek verhuren gaat Google digitale boeken verhuren.

De gedachte hierachter is dat de verhuuroptie een impuls geeft aan de lezersmarkt. Er komt een groter, betaalbaarder aanbod waardoor meer mensen verleid worden tot lezen.

Aan Nederlandse boekenpartners legt Google het zo uit: “Voor boeken waarvoor u toestemming geeft dat ze worden verkocht voor verhuurperioden, geeft Google u momenteel de mogelijkheid een ‘Verhuurprijs’ voor elke geautoriseerde verhuurperiode op te geven als percentage van de e-boekcatalogusprijs voor het boek.”

Nederlandse klanten van Play kunnen daar vooralsnog enkel apps kopen. Wanneer andere media beschikbaar komen, is niet bekend.

Foto: marjolein (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond