Deel dit artikel
-

Google Plus-baas stapt op, ‘reorganisatie op komst’

Vic Gundotra, de baas van Googles Google Plus, verlaat Google om onbekende redenen. ‘Het is tijd voor een nieuwe uitdaging’, zo liet hij weten. Inmiddels gaan er geruchten over een grote reorganisatie.

David Besbris gaat de plaats van Gundotra innemen, maar Google zegt dat de strategie niet wordt gewijzigd. “We hebben een enorm getalenteerd team dat Google Plus verder zal ontwikkelen.”

TechCrunch meldt dat echter dat er veranderingen op komst zijn. Google Plus zou nog meer een platform moeten gaan worden, waarvoor duizend tot twaalfhonderd werknemers worden vrijgesteld. Het team dat het aan Google Plus gerelateerde Hangouts ontwikkelt, de chatomgeving, gaat mogelijk verhuizen naar de afdeling voor Android.

Google Plus is niet het succes geworden dat Google er van verwacht had. Hoewel 22 procent van Amerikanen het netwerk eens per maand gebruiken, is de tijdsbesteding vergeleken met andere sociale netwerken minimaal; niet meer dan zeven minuten per maand.

Volgens TechCrunch waren er toenemende spanningen tussen Gundotra, die geen voorstander zou zijn geweest van de integratie met andere onderdelen van Google. De integratie met andere Google-producten zou straks niet langer verplicht zijn. Er is nu nog een Google-abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van Google Plus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond