Deel dit artikel
-

Google stopt met Search Appliance

Google stopt met de verkoop en het onderhoud van de zogeheten Search Appliance, wat letterlijk een serverdoos is die bedrijven in hun datacentrum hangen.

In de komende dagen gaat Google zijn IT-partners en eindgebruikers, bedrijven, informeren over de beslissing om de zoekdoos niet meer te verkopen. Het doek valt begin 2018, maar de Search Appliance wordt vanaf nu al uitgefaseerd.

Belangstellende bedrijven kunnen de driejarige licentie niet meer kopen, enkel een of twee jaar. In 2017 kunnen ze enkel de eenjarige licentie nog afnemen. In dat jaar wordt geen zoekhardware meer verkocht.

Amit Singh, baas van Google for Work, laat in een e-mail aan klanten weten dat de zoekfunctie van de server kan worden overgenomen door zijn cloud. Dat betekent dat gebruikers, in Nederland is dat bijvoorbeeld de NS, hun intranet, extranet maar ook niet-openbare en beveiligde content doorzoekbaar moeten laten maken door een Googlespider.

De Search Appliance is onderdeel van Google for Work, net als diensten als het veelgebruikte Apps for Work, Maps for Work, Cloud Platform en Android for Work.

Op de publieke klantenlijst staan geen Nederlandse bedrijven meer. Lokale partners zijn er wel nog in Nederland: Tie Kinetix, Incentro en KBenP. In België is dat Questio.

Wie een Search Appliance kocht, kan de in onbruik geraakte machines formateren en als reguliere servers inzetten:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Natascha Heijboer

Google stopt met Search Appliance on-premise maar gaat door met de cloud versie welke deze herfst wordt verwacht. Dat is ook de toekomst van Google search for Work wat absoluut past in deze tijd. De Google Search Appliance (GSA) zal altijd een belangrijk onderdeel zijn van de enterprise oplossingen die Google aanbiedt. Wij als TIE Kinetix zijn zeer enthousiast over deze stap die Google genomen heeft en dit pas perfect in ons portfolio wat wij aanbieden aan de markt. Onze huidige klanten zijn reeds geinformeerd over de stappen die Google genomen heeft. Wij zullen als Google Premier Partner in de landen waar wij actief zijn de GSA blijven ondersteunen en onze klanten helpen met vraagstellingen zoals: Biedt GSA u de juiste zoekresultaten? Worden uw doelstellingen behaald? Via de health check zorgen wij ervoor dat de GSA volledig is geoptimaliseerd en doelen worden behaald. De GSA Health Check verzorgt niet alleen een grondige technische analyse, maar ook een business onderzoek binnen het bedrijf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond