Deel dit artikel
-

Google tegen Europa: ‘Sorry. Zullen we schikken?’

De Europese Commissie heeft Google aangeklaagd wegens machtsmisbruik. De zoekmachine gaat door de knieën, zegt sorry en zoekt een weg om de zaak te kunnen schikken.

In zijn eerste interview sinds de aanklacht van de Commissie in april stelt Matt Brittin zich nederig op.

De Europa-baas van Google gooit zijn charmeoffensief over de boeg van cultuurverschillen. Zijn bedrijf zou te veel hebben geprobeerd de filosofie van de Amerikanen aan Europeanen op te leggen. Bovendien, en dat laat Britt zwaar wegen, heeft hij onvoldoende mensen aanwezig gehad om uit te leggen hoe Google bijdraagt aan de lokale economie.

Inhoudelijk is hij het niet eens met de aanklacht van de Europese Commissie, maar hij is nu meer bereid om te werken aan een schikking. Dat zou het vierde worden.

Al vijf jaar bekijkt de Europese Commissie of Google met zijn hoge marktaandeel en grote marktmacht niet concurrentievervalsend werkt. De politici denken dat ze nu beet hebben bij Google Shopping, dat met voorrang hoog in de zoekresultaten zou worden geplaatst. Daarnaast ligt er nog een vooronderzoek naar Android in de week als wisselgeld bij de onderhandelingen.

Foto: Glyn Lowe (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond