Deel dit artikel
-

Google TV: Take 2

Google zal op de Consumer Electronics Show in Las Vegas volgende week zijn nieuwe televisieplatform introduceren. Het nieuws is naar buiten gelekt door chipfabrikant Marvell, die de onderdelen leverde.

Google TV is een televisie gebaseerd op Android-software en de Linux-versie van Google Chrome-browser. Het concept werd najaar 2010 gelanceerd. Google brengt het apparaat zelf niet op de markt, dat doen partners die zich wel aan de specificaties moeten houden.

Het eerste tv-platform van het zoekbedrijf, gebaseerd op een chipset van Intel, is geen succes geworden. Consumenten hadden er geen belangstelling voor. Enkele fabrikanten die de hardware leverden, waaronder Logitech, haakten af.

In oktober werd de software nog vernieuwd en aangevuld met een rijke selectie Android Apps, maar ook dat mocht niet helpen. Nu doet Google een volgende poging. Volgens Betanews zal Google de nieuwe Google TV volgende week presenteren op de CES, de belangrijkste Amerikaanse beurs voor consumentenelektronica.

De slag om de software voor Smart TV lijkt dan ook nog lang niet gewonnen. De meeste fabrikanten kiezen voor eigen interface oplossingen. Zo kozen LG, Philips en Sharp voor een gezamenlijk platform. Volgens Google zelf komen LG, Samsung, Vizio en Sony met Google TV modellen.

UPDATE 6/1: informatie Google toegevoegd

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

De tijd dat je een prut product met een Google sticker duur kon verkopen is al lang voorbij.
Google zal gewoon wat beter haar huiswerk moeten doen om een voet aan de grond te krijgen in medialand.
Een handjevol derderangs engineers die enkel intresse hebben in de TV shows die ze zelf leuk vinden is geen formule voor een succesvol product.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond