Deel dit artikel
-

Google vernieuwt interface van Plus

De navigatiemogelijkheden van profielensite Google Plus werden onoverzichtelijk. Daarom gooit Google zijn Facebookconcurrent in een nieuw jasje.

De nieuwe versie van Google Plus ging gisterenavond live. Gebruikers zien dat de belangrijkste navigatie-elementen naar de linkermarge van het scherm zijn verschoven. Daarnaast is prominente ruimte ingeruimd voor Hangouts, de functie om meer meerdere gebruikers te videobellen.

Naarmate meer mensen zich inschrijven voor de profielensite groeit het informatieaanbod voor de gebruikers. Dat werd op onderdelen als te overweldigend ervaren. Discussies en beoordelingen daarvan zijn nu meer samengevoegd. Chatcontacten staan in een helder venster in de rechtermarge.

Hoeveel gebruikers Google Plus exact heeft, blijft onduidelijk. Vandaag spreekt Google over 170 miljoen. Vorige week nog over honderd miljoen. Dat verschil komt overwegend tot stand voor het verschil in de definitie van wat een Plusgebruiker is. Bij een liberale telling worden ook gebruikers meegerekend die via YouTube of Search in contact komen met het digitale smoelenboek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond