Deel dit artikel
-

Googles Spotifykloon live in Europa, niet in Nederland

Het is een hele mond vol: Google Play Music All Access, maar het is ook veel muziek. Google rolt zijn eigen variant op Spotify deze dagen in Europa uit, maar slaat onder meer Nederland over.

Voor tien euro per maand, een tarief dat gebruikelijk is geworden onder de audiostreamers, kunnen gebruikers van Google Music ongelimiteerde hoeveelheden muziek luisteren. Zowel thuis als onderweg op hun mobiele dragers.

Google geeft een ietwat andere invulling aan zijn muziekdienst dan concurrenten als Spotify, Deezer, Rdio en Simfy. Wie een account heeft bij het zoekbedrijf kan al zijn muziek, tot twintigduizend liedjes, reeds uploaden voor hosting. Het afspelen uit de cloud naar vaste en mobiele computers is gratis. Het Alles Access gaat om  muziek die de gebruiker niet heeft of kent.

Op basis van de eigen muziekbibliotheek kan de gebruiker aan Google om ook kooptips vragen of om afspeellijsten die eigen en onbekende muziek vermengen.

All Access is wel beschikbaar in alle ons omringende landen, en nog zeven anderen, maar niet hier.

Foto: Christiano Betta (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

F de Graaf

Het artikel zou pas echt waarde hebben wanneer vermeld zou staan waarom Google Play Music All Access Nederland heeft overgeslagen Nu is het niets meer dan slechts een stukje overgetypte info echter is het niet de taak van een verslaggever om het hoe en waarom te onderzoeken? Ik ben in ieder geval benieuwd naar de reden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond