Deel dit artikel
-

Gramovox, 100 jaar aan technologie

Een Bluetooth-speaker met het uiterlijk en het geluid van een honderd jaar oude grammofoon, maar met de laatste technologische snufjes.

Vernieuwend is de Gramovox niet, maar we vinden hem wel zo mooi, dat het geluid ons niet eens zo kan boeien, als er maar wat uitkomt. De makers zeggen dat de hoorn een ‘nostalgische’ sound toevoegt. Helaas kennen we niemand die zo oud is die dat kan bevestigen, maar schijnbaar zou je draadloze speakerdock honderd jaar geleden zo heeft geklonken.

In de walnoothouten behuizing zit een batterij, versterker en verschillende aansluitingen verborgen. De batterij kan via USB worden opgeladen en kan dan vijftien uur lang meegaan. De versterker is een twee WATT klasse D-versterker. Meer is er ook niet nodig, want de rest van de versterking vindt akoestisch in de hoorn plaats. Je kan elke audiospeler aansluiten met een mini-jack, maar draadloos via Bluetooth 4.0 is natuurlijk wel zo makkelijk.

De hoorn heeft een diameter van 26 centimeter en het geheel is 45 centimeter hoog. Genoeg om een statement te maken. De Gramovox is voor 399 dollar op hun eigen website aan te schaffen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond