Deel dit artikel
-

Gratis WiFi en veiligheidsapp voor Hilversum

Mediastad Hilversum krijgt dit najaar in de binnenstad een gratis toegankelijk WiFi-netwerk. Het wordt het grootste aaneengesloten WiFi-netwerk in Nederland. Daarnaast wordt een veiligheidsapp gelanceerd, waarmee burgers onveilige of verdachte situaties centraal kunnen melden.

‘Het past ook goed bij Hilversum als mediastad dat bezoekers aan de binnenstad altijd gebruik kunnen maken van een gratis internetnetwerk’, zegt wethouder economische zaken Jan Rensen over het initiatief, dat zich in laatste fase van voltooiing bevindt. Komende weken worden de ondernemers bijgepraat, waarna snel tot realisatie kan worden overgegaan.

Via een app op de mobiel kan uitgaans- en winkelend publiek, onveilige of verdachte situaties centraal melden. De professionele beveiligers kunnen dan meteen ingrijpen. De veiligheidsapp wordt in oktober of november verwacht.

Deel dit bericht

5 Reacties

Peter

Klinkt goed! Mooi idee, hopelijk is de uitvoering dat ook.

Arjen

Mooi initiatief. Is het een initiatief van de gemeente? Het lijkt me namelijk niet wenselijk dat iedere gemeente zijn eigen veiligheids app gaat maken? Worden naast “professionele beveiligers” ook de reguliere hulpdiensten met deze app gewaarschuwd?

asdasdasd

Heeft niets met veiligheid te maken.
En waarom zijn hier tienduizenden euro’s voor nodig? Je kunt standaard APs neerzetten, inclusief luxe stroomvoorziening en andere bekabeling voor paar duizend. Maargoed er moet natuurlijk geld verdiend worden door vriendjes van vriendjes.

Willy Dobbe

Het is nu 2 december en het blijft verdacht stil rondom het gratis WiFi project in Hilversum. Zelfs de pagina op de Gemeentelijke website over dit project is plotseling gewiped
http://www.hilversum.nl/wifi

A de Koning

Deze site is inderdaad in het afgelopen weekend inderdaad leeggehaald.
Apart dat het stilzwijgend gebeurd, terwijl de Gemeente Hilversum zich als jubelende vertegenwoordiger had opgeworpen.
Je kunt voor of tegenstander zijn van dit project, maar de werkwijze vind ik vreemd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond