Deel dit artikel
-

Griffin Multidock, tien iPads op één stekker

In de Griffin Multidock is ruimte om tien iPads op te laden laden en te syncen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is er zelfs een gestapelde versie voor 30 iPads.

Ook al houdt Griffin de naam hetzelfde, eigenlijk is dit de Multidock 2, zoals sommige webwinkels hem ook noemen. De eerste versie nam veel meer ruimte in beslag en sloeg alle iPads horizontaal op. In versie 2 kun je nu naast iPads, iPhones of iPods ook Android-toestellen of andere USB-toestellen opladen en opslaan.

Met een geperforeerd voorpaneel, dat overgenomen lijkt van de vorige Apple Mac Pro, kun je de Multidock met een sleutel afsluiten. Deze biedt genoeg bescherming voor een school, kantoor- of bibliotheeksituatie, tegen braak zal deze niet bestendig zijn.

De voeding biedt maximaal 2.1 ampère bij vijf volt per apparaat. De speciale ChargeSensor-technologie bepaalt hoeveel het aangesloten apparaat nodig heeft. Tijdens het laden geven gekleurde LEDs aan of een apparaat wordt opgeladen of reeds vol is. Wordt er een apparaat met Lightning Connector waargenomen, dan schakelt de Multidock zelfs over naar Quick Charge Mode, waardoor de laadtijd wordt verkort.

Via een USB-aansluiting aan de achterkant, kan er ook een computer worden aangesloten, zodat er in één keer meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen worden gesynchroniseerd. Erg handig voor de IT-afdeling die intern alle iPads moet bijwerken naar iOS8.

Zijn tien apparaten niet genoeg, dan kun je ook een versie krijgen waarbij er drie units gekoppeld zijn en er tevens wielen, een handvat en een laptopplateau zijn aangebracht.

Een enkele versie kost 699 euro en is in Nederland verkrijgbaar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond