Deel dit artikel
-

Groei particuliere glasvezel behoorlijk vetraagd

De groei van het aantal particuliere glasvezelaansluitingen is ten opzichte van 2014 behoorlijk vertraagd. In 2015 kwamen er 200.000 aansluitingen bij, waarvan Reggefiber 80 procent voor zijn rekening nam.

Eind december bedroeg het aantal FTTH homes passed 2,51 miljoen, volgens het jaarlijkse FTTH rapport van Telecompaper. In 227 gemeenten bestaan er FTTH-aansluitingen. In maart 2016 waren er 1 miljoen gebruikers van de aansluitingen.

Ondanks de vertraging constateert Telecompaper groei in elke provincie. Flevoland loopt voorop: hier beschikt meer dan 90 procent van alle adressen over een glasvezelaansluiting. Telecompaper verwacht verder dat het aantal FTTH-homes passed blijft groeien tot zo’n 3,8 miljoen in 2020, ofwel een penetratie van 47 procent.

untitled

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ik snap het wel. Hoe heeft dat Reggefiber een KPN bedrijf kunnen worden? Eerst begonnen als goedkoop laagdrempelig lokaal initiatief, hws met het nodige gemeenschapsgeld, nu in de KPN fuik wordt het lekker uitgemolken. Ik heb heimwee naar ADSL voor 2 tientjes. Helaas hier afgeschaft door dat stomme glasvezel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond