Deel dit artikel
-

Groen licht voor Kansspelautoriteit

De Eerste Kamer is deze week akkoord gegaan met plannen van staatssecretaris Teeven om de Kansspelautoriteit (KSA) op te richten. Die moet een belangrijke rol krijgen in het nieuwe kansspelbeleid en de handhaving daarvan. Volgend jaar wordt de regering voor de legalisering van kansspelen op internet door de Tweede Kamer behandeld.

De nieuwe toezichthouder wordt verantwoordelijk voor de aanbieders van kansspelen en de speelautomatensector en zal het College van Toezicht op Kansspelen vervangen. Het takenpakket van de KSA is echter uitgebreider dan dat van het College van Toezicht was.

Zo kan de KSA nieuwe vergunningen afgeven voor aanbieders van kansspelen, wijzigen of zo nodig intrekken. Ook zal de KSA controleren of deze aanbieders zich voldoende aan de regels houden en kan zij boetes uitdelen als dat niet het geval is. De KSA kan ook optreden tegen illegale aanbieders die hier zonder vergunning opereren. De nieuwe instelling krijgt ook de specifieke taak om kansspelverslaving zoveel mogelijk tegen te gaan. De KSA krijgt Den Haag als standplaats en zal op 1 april 2012 daadwerkelijk van start gaan.

De KSA is een van de hoekstenen in de legalisering van kansspelen op internet. Verwacht wordt dat de Kamer daarmee akkoord zal gaan. De behandeling was eerder dit jaar uitgesteld omdat een meerderheid in de Tweede Kamer niet akkoord ging met de voorgestelde maatregelen om gokverslaving tegen te gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond