Deel dit artikel
-

‘Grote retailorganisaties laat met nieuwe pinnen’

Een aantal grotere retailbedrijven heeft de deadline van het nieuwe pinnen per 1 januari niet gehaald. Dat zegt bankorganisatie Currence, die geen namen wil noemen.

Het oude pinnen, dus met magneetstrip, is per 1 januari afgeschaft. Maar niet ieder verkooppunt heeft de deadline gehaald. Currence, eigenaar van het merk PIN, spreekt echter berichten tegen dat het zou gaan om vijf procent. ‘Hooguit drie,’ zegt woordvoerder Bob Goulooze van Currence, dat behalve PIN namens de banken de betaalproducten Chipknip, Acceptgiro en iDEAL faciliteert.

Op 19 februari 2010 heeft Currence zijn licentie- en certificaathouders per brief laten weten het product PIN per 1 januari 2012 van de markt te nemen en de bijbehorende licentie- en certificaatovereenkomsten op te zeggen. Op 2 maart is de aftrap gegeven voor de landelijke uitrol van het nieuwe pinnen, dus met chip.

Volgens Currence zijn met name de afgelopen maand veel bedrijven alsnog overgegaan op nieuwe betaalterminals voor zogenoemde EMV-betalingen. In principe is geen uitstel meer mogelijk. Slechts voor een beperkt aantal betaalautomaten is bij hoge uitzondering en onder strikte voorwaarden een officiële dispensatie verleend. Zo’n ondernemer moet dan beschikken over een bankcontract voor het nieuwe pinnen en heeft aangetoond dat hij er zelf alles aan heeft gedaan om op 1 januari 2012 gereed te zijn voor het nieuwe pinnen. De voortgang bij deze ondernemers wordt continu gemonitord door het Projectbureau EMV.

Volgens Currence behoren tot de laatkomers vrij grote retailorganisaties. Goulooze tegen Emerce: ‘Ik ga geen namen noemen, maar u komt ze in elke winkelstraat tegen.’

Mocht het bedrijven toch niet lukken om de betaalautomaten aan te passen, dan worden ze afgesloten van het betalingsverkeer, zegt Currence.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond