Deel dit artikel
-

GroupM (WPP) koopt Bannerconnect

Bannerconnect uit Sittard wordt onderdeel van het mondiale netwerk van communicatiebureaus van WPP. Diens dochterbedrijf GroupM koopt de Nederlanders voor zijn RTB-activiteiten met Xaxis.

De overname is zojuist bekendgemaakt. Zo vers dat de leiding van het bedrijf nog niet in de gelegenheid was de pers te woord te staan. “We willen eerst onze klanten informeren.”

Over de verkoopprijs doen de partijen geen uitspraken. Bannerconnect wordt gepositioneerd naast Xaxis, ook een specialist in automated trading (=real time bidding of: RTB). De Engelsen kopen Bannerconnect niet in het minst vanwege diens real time visualisatie- en optimalisatietechnologie Bright.

Bannerconnect heeft veertig man in dienst en noteert over 2013 een omzet van 4,3 miljoen euro.

Eind vorig jaar kwam ook Media Republic in handen van het Engelse bureaunetwerk WPP toen deze werd gekocht door GreyPossible. WPP pleegt de overnames om het doel te bereiken van 45 procent omzetbijdrage uit digitale activiteiten.

Directeur en oprichter Sebastiaan Schepers zegt tegen Emerce: “Bannerconnect is al geruime tijd een businesspartner van GroupM, na de zomer zijn we gaan kijken naar modelijkheden voor een verdergaande samenwerking. Wij werkten al voor de bureaus van GroupM en Xaxis. Tot volle tevredenheid van beide kanten. De resultaten van dat werk waren zo goed, dat ze internationaal opvielen.”.

De overname betekent niet dat Schepers’ bedrijf wordt ingekapseld in een grote, internationale omgeving. “Integendeel. We blijven autonoom werken en mogen gewoon nieuwe klanten en bureaus aansluiten. Daarnaast gaan wij met onze techniek en adviseurs Xaxis en de bureaus van GroupM helpen.”

Dat laatste helpt de directeur om de ambitie voor zijn bedrijf sneller te realiseren: zijn product opschalen op de buitenlandse markt. Bannerconnect’s technologie zal naar alle landen waar Xaxis actief is, worden uitgerold. Om de groeiversnelling te faciliteren, zal het personeelsbestand in Sittard en Amsterdam op korte termijn worden uitgebreid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond