Deel dit artikel
-

Half miljoen investering voor Magnetic.io

Volta Ventures, StartupBootcamp en ondernemer Henri de Jong investeren een half miljoen euro in het Amsterdamse technologiebedrijf Magnetic.io. Dat ontwikkelt superspecialistische software waarmee grote bedrijven als banken en pure players vrij risicoloos grote softwareupdates kunnen uitrollen.

“Vooral bedrijven voor wie de online processen tot de kernactiviteiten behoren en die geen seconde offline mogen zijn. Banken, e-commercepartijen en Saas-bedrijven. Die categorie”, zo omschrijft directeur Olaf Molenveld de klantenkring van zijn product VAMP.

Zojuist maakte hij bekend een half miljoen venture capital te hebben opgehaald in een ronde die wordt geleid door Volta Ventures. StartupBootcamp, waarvan Magnetic.io een alumnus is, en ondernemer Henri de Jong doen ook mee in deze ronde. Het geld wordt gebruikt om nieuwe, hoogspecialistische mensen aan te trekken en wat actiever c.q. zichtbaarder te worden in het buitenland.

“VAMP is een open-sourceoplossing om canary-test en -release, en auto-scaling functionaliteiten, toe te voegen aan systemen die gebruik maken van populaire (Docker) container- en microservicetechnologieën. De functionaliteiten die VAMP toevoegt maken het voor DevOps teams makkelijker om in minder tijd een hogere kwaliteit van online software in productie te brengen.”

Bedrijven als Airbnb, Facebook en Netflix gebruiken dit soort systematiek al jaren. Zij kunnen de investering dragen. Molenveld en zijn team willen het toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Het werkt in de clouds van Amazon, Google en Microsoft. Molenveld gebruikt het jaar 2016 nog een de juiste productmarktcombinatie vast te stellen. “De markt voor ons soort product is zo pril dat we nu kijken naar welke kant hij zich beweegt.” Het bedrijf heeft daarom nog geen klanten voor zijn product, wel verdient het geld met betaalde opdrachten waarbij het zijn kennis inzet.

“Het basisproduct komt uiteindelijk standaard wel in de grote cloudplatformen te zitten. We wíllen daar dan ook een standaardcomponent worden.” Op termijn wil Magnetic.io geld verdienen met commerciële modules bovenop zijn open-sourceproduct.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond