Deel dit artikel
-

Half miljoen nieuwe klanten ING Direct

Internetbank ING Direct van de gelijknamige bankverzekeraar won in het buitenland 581.000 nieuwe klanten. Binnenkort opent het Japanse filiaal de deuren.

De internetbankactiviteiten van ING Group, verzameld onder de merknaam ING Direct, dragen voor 11 procent bij aan het bedrijfsresultaat van de bankafdeling van ING. Daarmee is ING Direct, waar de Postbank niet onder valt, bijna even groot als de verzekeringsactiviteiten van ING in Azië.

Uit de cijfers over het eerste kwartaal die ING Group vanochtend presenteerde, blijkt verder dat de winst voor belasting afgelopen jaar daalde met 6,1 procent tot 155 miljoen euro. De baten groeiden met 8,6 procent tot 609 miljoen euro.

De nettowinst van ING Direct daalde, vergeleken met vorig jaar, met 15,7 procent tot 97 miljoen euro.

ING Direct, dat in 9 landen actief is, won in de 3 maanden tot eind maart, 581.000 nieuwe klanten. Dat is een toename van 2,9 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. In totaal bedient ING Direct 20,8 miljoen klanten met betaal-, spaar- en hypotheekproducten.

Het toevertrouwd vermogen bedraagt nu 307 miljard euro.

In Japan staat ING Direct op het punt een banklicentie te verwerven. Zodra die binnen is, gaan daar de bankdeuren officieel open. De aanloopkosten bedroegen vorig kwartaal 7 miljoen euro.

Naast Japan beheert ING Group ook internetbanken in Amerika, Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.

In Nederland is ING’s internetbank beter bekend onder de merknaam Postbank.nl. Het merk Postbank verdwijnt in de loop van 2009. 

Deel dit bericht

1 Reactie

peter musters

mocht het zo zijn dat ing een filiaal opent in Japan, dan zou ik daar graag per direkt een lopende betaal rekening willen openen.bij voorbaat dank

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond