Deel dit artikel
-

Hands-on: Motrr Galileo motorgestuurd smartphonestatief

De Motrr Galileo is een motorgestuurd smartphonestatief dat je mobiel onder andere in staat stelt om 360 panorama’s te maken, maar ook te gebruiken is als interactieve robot-camera. Zo kan hij een bewegend object in een kamer automatisch blijven volgen (‘object tracking’).

Van afstand, bijvoorbeeld via een tweede smartphone of tablet, kun je dan meekijken of een notificatie krijgen als er beweging is. Interessant voor makelaars en conceptontwerpers, maar bijvoorbeeld ook de toeristische industrie en de media-branche. Zo kun je via de app Switcher Studio Pro een regiestudio opstellen van meerdere smartphones, geplaatst in meerdere Motrr Galileo’s, om zo live video te regisseren en te streamen.

Slimme software stuurt hardware
De Motrr Galileo bevat motortjes voor ‘motion control’ in twee dimensies: de X- en de Y-as. Zonder een app kan deze hardware niks, het is de software die Motrr Galileo slim maakt en dan voornamelijk apps van derden die toegevoegde waarden bieden aan de Mottr. Deze apps, die overigens niet allemaal nieuw zijn, hebben op een mooie manier een integratie met de Motrr Galileo tot stand gebracht. Het aantal apps dat de Motrr ondersteund groeit nog. De meest interessante zijn op dit moment:

Sphere voor interactief te besturen op te nemen 360-foto’s
TimeLapse, voor het maken van … inderdaad!
FaceSnap voor “the perfect selfie’

Robotisering van je smartphone
Een ieder die geïnteresseerd is in robotisering zal gefascineerd kijken naar hoe de Mottr stap voor stap een ruimte in 3D scant.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

In het geval van een 360 panorama wordt van onder tot boven en vervolgens 360 graden rondom alles in beeld gebracht. Als dit gebeurt in een te compacte ruimte, ontstaan er nog wel eens wat vertekeningen in het uiteindelijke totaalbeeld. Dit is echter niet te wijten aan de hardware, indien de camera te dicht op het doel zit bij het maken van een panorama is perspectief verschuiving bijna namelijk niet te voorkomen. Zeker niet met de nog relatief beperkte fotografische lens van een smartphone. Wellicht dat updates in de apps hier nog wat verbeterslagen (correcties) in kunnen maken.

De accuduur van de Motrr biedt ongeveer een uur aan werkzame tijd. Je hoeft het apparaat niet uit te zetten, na een bepaalde inactiviteit schakelt hij zichzelf uit. Bijladen gebeurt middels een micro-USB kabel.Jammer is wel dat de smartphone zelf niet kan worden bijgeladen als hij in de cradle zit (bluetooth versie), dus de accu van de smartphone zelf kan hier ook de bottleneck zijn.

UPDATE: iPhone 6 (plus) & iPad adapter op komst
Motrr heeft ondertussen niet stil gezeten en is bezig geweest met het ontwerpen van een iPhone 6 adapter alsook een GoPro-mount. Deze zijn naar verwachting nog deze maand november leverbaar. Ondertussen zijn er dankzij 3D-printers uiteraard al alternatieven beschikbaar. Naar verwachting zullen er in januari 2015 tevens een iPhone 6 plus en een iPad-mount leverbaar zijn. Deze kunnen alleen in portretmodus werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond