Deel dit artikel
-

Ziggo stopt met joint venture HBO

Ziggo stopt eind dit jaar met de joint venture die het enkele jaren terug heeft opgericht met HBO. Vanaf 31 december worden de programma’s niet meer aangeboden.

Provider Sparql meldde het nieuws vandaag als eerste. Op de site is te lezen dat HBO Nederland in zijn geheel stopt met uitzenden. Dat wordt tegenover Emerce bevestigd door woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo. “We gaan straks wel licenties nemen op bepaalde programmapakketten. Daarover zullen we tussen nu en enkele maanden meer nieuws bekend maken.”

Diverse aanbieders in Nederland hadden HBO in het pakket, waaronder KPN. Zij moeten de doorgifte dus staken.

HBO heeft in de loop der jaren steeds meer concurrentie gekregen van Netflix. Mogelijk viel de belangstelling de laatste jaren tegen. Dat wil Van Doeselaar niet bevestigen. “Het is een zakelijk besluit en dat gaat verder dan de vraag of er voldoende abonnees waren.” De fusie met Vodafone speelt geen rol.

De samenwerking ging 9 februari 2012 van start. Daarvoor waren er wel afspraken gemaakt, maar Ziggo moest lang wachten voordat de Europese Commissie toestemming gaf. Zo kon het gebeuren dat de kabelaar een grote groep journalisten op touw nam naar New York en Los Angeles, maar nog altijd niet kon zeggen wat de plannen waren.

HBO is in de Verenigde Staten al tientallen jaren bekend van successeries als Sex and the City, True Blood, The Wire, Homeland, Six Feet Under en The Sopranos.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond