Deel dit artikel
-

HBO nu dan toch bij UPC

De Amerikaanse zender Home Box Office (HBO) is vanaf morgen eindelijk beschikbaar bij UPC Nederland. Er is maanden over onderhandeld, en aanvankelijk zou de zender al in het derde kwartaal worden doorgegeven.

Dat de doorgifte er aan zat te komen werd eigenlijk al duidelijk met de opening van een HBO brandstore in de Kalverstraat. Het leek sterk dat die winkel er zou komen zolang HBO alleen via KPN ontvangen kon worden.

Voor vijftien euro per maand krijgen HBO drie reclamevrije 24-uurs HD-kanalen of drie standaard digitale kanalen, inclusief HBO On Demand. UPC voegt HBO GO, de online streamingdienst, in de eerste helft van 2013 toe aan het aanbod.

Nu dat ook UPC HBO aanbiedt, kan het Amerikaanse abonneekanaal in vrijwel heel Nederland bekeken worden.

Abonnees kunnen originele HBO-producties binnen 24 uur na de Amerikaanse première in Nederland verwachten. Zo waren afleveringen van Game of Thrones, The Newsroom en Girls steeds één dag na de Amerikaanse uitzending in Nederland te zien.

UPC woordvoerder Ronald Sutmuller zegt dat prijs niet de reden was dat het zo lang geduurd heeft. “Vooral technisch had dit veel voeten in de aarde. We hadden het zelf ook eerder gewild.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond