Deel dit artikel
-

Helft tv-klanten Ziggo heeft ‘totaalpakket’

Bijna de helft van de tv-klanten van Ziggo neemt ook internet en telefonie af. Deze triple play-groei leidde tot een toename van de omzet tot 387 miljoen euro.

Ziggo bedient 2,8 miljoen huishoudens in Nederland met televisie. Uit de kwartaalcijfers die vanochtend verschenen (pdf), blijkt dat een groeiend deel van hen ook telefonie en internet daarbij afneemt. Dat zijn nu 1,4 miljoen huishoudens (47,4 procent).

De marketingactiviteiten richtten zich afgelopen jaar op upsell en klantbehoud. Het resultaat daarvan is dat het aantal triple play-klanten (Alles in 1) met twintig procent toenam. De omzet per klant per maand steeg in het afgelopen jaar met tien procent tot 40,43 euro.

Per huishouden worden gemiddeld 2,4 diensten afgenomen.

Het kabelbedrijf zag de omzet in het tweede kwartaal met 6,3 procent stijgen tot 387 miljoen euro. De nettowinst groeide van 7,4 miljoen naar 64,4 miljoen euro. Er wordt dit jaar 220 miljoen euro aan dividend uitgekeerd.

De schuld werd afgelopen half jaar met tweehonderd miljoen teruggebracht tot drie miljard euro.

Deel dit bericht

4 Reacties

Rob

VInd je het gek. Het wordt je bijna opgedrongen. Analoge kanalen nemen af en de kwaliteit neemt ook sterk af, daarnaast zijn de abonnementen zodanig opgebouwd dat het altijd interessanter is om een alles in één pakket te nemen. Want voor €5 per maand meer heb je en telefoon en internet en kom je in aanmerking voor korting op een decoder etc etc etc. Ziggo weet wel hoe ze nieuwe klanten door hun bestelproces moeten leiden

Johan Schaap

Eens met @Rob Door de abonnement opbouw en manier van verkopen zegt dit cijfer niks meer. De redactie zou natuurlijk kunnen nagaan in hoeverre klanten daadwerkelijk gebruik maken van de diensten die ze afnemen, maar echt interessant is natuurlijk pas de omzet en (bruto) bijdrage per klant. Want uiteindelijk zijn het gewoon bits over hetzelfde kabeltje die in vreemde pakketjes verkocht worden waarbij je minder hoeft te betalen als je meer “diensten” afneemt.

Erwin Boogert

Johan, het exacte gebruik zou idd interessant zijn om te weten, maar dat meldt Ziggo niet en dat heb ik eerlijk gezegd niet nagevraagd. Wat ze wel melden is de omzet per klant: e40,43 pppm.

Johan Schaap

@erwin Had me ook sterk geleken als ze dat zouden vertellen. Maar het kan nooit kwaad om het eens te vragen. Omzet per klant is uiteraard wel interessant. Thx!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond