Deel dit artikel
-

Helft video’s wordt mobiel bekeken

Smartphones zijn de standaard drager geworden voor internetvideo nu 51 procent aangeeft zijn telefoon te gebruiken voor filmpjes. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van 2014.

Dit is af te leiden uit nieuwe marktcijfers van Ooyala, een internationale technologieleverancier bij technologie- en mediabedrijven. De nieuw gepubliceerde cijfers laten zien dat 43 procent van de videoviews via de telefoon gaat en 8 procent via de tablet (PDF).

Qua exploitatie signaleert het Amerikaanse bedrijf ook een trend, die in Nederland niet als verrassing komt. De helft van de reclames die rondom online video wordt verkocht zijn afkomstig uit programmatic trading. Anders gezegd: de reclameruimte is niet verkocht via eerdere mondelinge afspraken (‘premium’) maar pas enkele seconden voor vertoning van de commercial.

De CPM’s voor video liggen tussen de tien en twintig dollar, afhankelijk van het soort platform waarop de commercial verschijnt.

Hoeveel vaak gebruikt een abonnee welke betaaldienst:

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Philip

Daarom adviseren wij onze klanten ook steeds om hun video (liefst door ons gemaakt natuurlijk) vierkant te maken. Mensen vinden het niet altijd prettig hun smartphone te moeten kantelen. Andere 29 leuke tips http://bit.ly/1ojdqHl

ferdinandes

En/of vertical. 95% van smartphonegebruikers draait zijn telefoon niet voor video’s, zeker geen ad’s

Anna

Draaien is inderdaad heel vervelend. Inderdaad handige aanvulling/tips Philip thx!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond