Deel dit artikel
-

High Tech Campus Eindhoven naar Boekhoorn

Het High Tech Campus in Eindhoven wordt vermoedelijk voor 450 miljoen euro verkocht aan ondernemer Marcel Boekhoorn. Het voormalige terrein van het Natuurkundig Lab van Philips herbergt nu tal van startups.

Als de verkoop van de campus doorgaat, is het een van de grootste particuliere vastgoedtransacties ooit in Nederland. Volgens De Telegraaf waren er de afgelopen weken nog wel problemen over de financieringsconstructie en de waardebepaling. Philips wil het terrein voor de hoogste prijs verkopen.

Op de campus zijn momenteel honderd technologiebedrijven gevestigd die aan 8000 mensen werk bieden. Philips blijft met onderzoek op het terrein. Ook Google zou interesse hebben.

Broekhoorn maakte zijn eerste grote klapper met de verkoop van Telfort voor een miljard euro aan KPN. Andere bekende investeringen zijn de gratis krant De Pers, kledingmerk McGregor en de Nijmeegse eredivisieclub NEC. De laatste jaren richt de ondernemer zich meer op technologische bedrijven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Dat Boekhoorn zijn eerste kapitaal verdiende met de verkoop van Telfort is niet juist. Daarvoor had hij al honderden miljoenen verdiend met o.a. Bakker Bart, Motip Dupli, Doorwin, Novaxess, Boemer, Cocachoc en Picus. Hoe dan ook, goede zet weer!

Arjen

Maat wat wil die ermee?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond