Deel dit artikel
-

Honderd man weg bij TravelBird

De contracten van een op de zeven medewerkers van TravelBird, honderd man in totaal, worden niet verlengd.

Het online reisbedrijf heeft besloten om de activiteiten in Portugal, Spanje, Italië, Hongarije en Polen voorlopig te staken. Aangezien het bedrijf per land aparte teams heeft vallen er complete teams weg. De sites gaan ‘on hold’.

Anderhalf jaar geleden ging TravelBird in toen elf nieuwe landen van start. De financiële resultaten voldoen echter niet aan de verwachtingen. Ze kunnen, zo legt de woordvoerster uit, niet mee met het hele organisatie die doorschakelt naar de volgende fase: winstgevendheid in 2016.

Het gaat hier nadrukkelijk niet om ontslagen maar om tijdelijke contracten die niet worden verlengd. Het zijn overwegend buitenlandse medewerkers omdat het bedrijf zoveel als mogelijk met native teams werkt.

Bij TravelBird verdubbelt de omzet nog steeds. Zo haalde het in 2014 een boekingsomzet van 95 miljoen euro en in de eerste helft van 2015 werd een omzet van 93 miljoen euro geboekt.

Deel dit bericht

4 Reacties

Jaap

Het is inmiddels een publiek geheim dat de omzet en de netto winst achter blijft bij de verwachtingen en er nog weer een volgende ontslagronde dreigt aan te komen.

piet

Jammer!

Johan

Ja dat is op zich geen verassing en ook niet iets waar we ons zorgen over hoeven te maken.

Spanje en italie zijn natuurlijk moeilijke markten, en hebben mensen in portugal, hongarije en polen uberhaubt geld om op vakantie te gaan. Als je het mij vraagt is dat daar enkel weg gelegd voor een select groepje mensen en de meerderheid heeft niet eens genoeg geld voor kleding.

Gert Brouwer

Ook in Nederland worden contracten niet verlengd als men dreigt op basis van de wetgeving een vast contract te moeten aanbieden.
Dit heeft niets met de markt in ander landen te maken. HET IS BELEID.
Dit is kenmerkend voor het asociale beleid van veel van dit soort bedrijven. Dit kom je ook tegen bij o.a. de grote winkelketens en de horeca.
Het overheidsbeleid dat je zieke werknemers nog jaren moet doorbetalen, voor kleine bedrijven vaak de doodsteek, en dat moeilijk van mensen afkomt, ook als ze niet functioneren, is een van de oorzaken.
Asociaal beleid en binnenhalen van veel geld, kenmerkend voor alle investeringsmaatschappijen is de andere oorzaak.
De vraag is echter hoe gemotiveerd mensen zijn als ze weten dat hun loopbaan binnen dit soort bedrijven van korte duur is. Bijft lastige discussie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond