Deel dit artikel
-

Het hoog(s)tepunt van Google I/O: skydiven met Glass

Sinds een paar maanden zijn techies van Google te zien met internetbrillen op: Google Glass. Tijdens ontwikkelaarsconferentie I/O liet het bedrijf met een overweldigende demonstratie zien dat Glass zelfs onder extreme omstandigheden werkt: in een skydive van anderhalve kilometer.

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van I/O. Sergey Brin, een van de oprichters van Google, liet aan het einde van die dag zien hoe de indrukwekkende demonstratie van Google Glass tot stand kwam. De hele scene van woensdag werd nog eens dunnetjes overgedaan maar nu vanuit een ‘behind the scenes’-perspectief.

De video toont wat een handvol dragers van internetbril Glass ziet tijdens het skydiven, fietsen en abseilen. De beelden komen samen in een zogeheten Hangout (groepschat in video) op Google Plus. Brin voorziet de beelden van technisch commentaar.

De eerste demonstratie vond afgelopen woensdag plaats tijdens de openingstoespraak van Google I/O. Op die gelegenheid werd ook bekend, dat de aanwezige ontwikkelaars een Google Glass kunnen bestellen. Die kost 1.500 dollar en wordt volgend jaar uitgeleverd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Fons Tuinstra

Met alle bewondering voor dit nieuwe Google speeltje, was er een jaar geleden niet sprake van dat Google+ de kernactiviteit van het bedrijf zou worden. En nu zitten we toch tegen brillen en tablets aan te kijken.

Bas van der Veeken

Hey Fons, Dat is het in zekere zin toch ook? Nagenoeg alle producten hebben daar nu integratie in. De nieuwe app is gelanceerd. En voor de rest komen er hopelijk snel weer nieuwe dingen bij 🙂

Hopenlijk binnenkort een volledige Google+ API, dat zou het een en ander kunnen versnellen.

Remko

Deze ontwikkeling wordt een hele belangrijke! Social media krijgt er weer een dimensie bij zo! Weg privacy, maar hallo leuke gadget. En @Fons Google+ heeft inmiddels 250MIO actieve gebruikers dus daar zijn blijkbaar ook nog wel wat mensen mee bezig 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond