Deel dit artikel
-

Hoorzitting over omstreden SOPA-wet

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hoort op 18 januari enkele veiligheids- en techexperts over de omstreden antipiraterijwet SOPA.

Uitgenodigd zijn onder meer medeoprichter Alexis Ohanian van sociale nieuwssite Reddit, Rackspace-directeur Lanham Napier, Union Square Ventures-partner Brad Burnham en beveiligingsexpert Daniel Kaminsky.

SOPA geeft de Amerikaanse regering en auteursrechthouders het recht om via DNS-blokkades complete domeinen af te sluiten als zij vermoeden dat er auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt aangeboden.

Sinds er een lijst is gepubliceerd van bedrijven die de SOPA-wet steunen, lijkt de kritiek steeds verder aan te zwellen. Domeinregistratiebedrijf GoDaddy verloor naar schatting een half miljoen dollar doordat klanten hun registraties bij andere aanbieders onderbrachten. De onderneming is nu verklaard tegenstander van de wet.

Voorzitter Darrell Issa van het House Committee on Oversight and Government Reform wil inventariseren wat precies de voor- en nadelen zijn. Vandaar niet alleen tegenstanders zijn uitgenodigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond