Deel dit artikel
-

Hostingproviders aangesproken op aanpak cybercrime

De overheid heeft gesprekken gevoerd met hostingbedrijven die te weinig doen aan de bestrijding van cybercrime. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Klaas Dijkhoff op Kamervragen van Kees Verhoeven van D66.

De TU Delft heeft in kaart gebracht welke bedrijven minder scoren in het weren van cybercrime, bijvoorbeeld op het gebied van malware, kinderporno en gecompromitteerde sites.

In het kader van de actie Nederland Schoon – een samenwerkingsverband van de Nationale Politie, de Autoriteit Consument en Markt, het Openbaar Ministerie en de TU Delft – zijn volgens Dijkhoff inmiddels gesprekken gevoerd met hostingpartijen die een zogenaamd Autonomous System beheren.

De gesprekken dienen er vooral toe om de samenwerkende partijen binnen het project meer inzicht te geven in de wijze waarop cybercriminelen gebruik maken van de Nederlandse hostinginfrastructuur. In geen van de gevallen wordt gevraagd om specifieke content te verwijderen. Dat kan alleen in het kader van een strafrechtelijk onderzoek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond