Deel dit artikel
-

Hugo Boss weg bij Zalando, niet chique genoeg

Kleding van Boss is per komend seizoen niet meer te vinden op Zalando. De uitstraling van het online warenhuis past niet bij het luxe beeld dat het merk nastreeft.

Gillende postbodes en murmelende mannen op tv hebben niets met de elegante heren en dames die Boss in zijn eigen reclames opvoert. De kledingfabrikant wil zich enkel nog op de luxere klant richten, de consument die moeiteloos een paar honderd euro neerlegt voor een nieuwe outfit.

Daarom zal kleding van Boss per aanstaand najaar niet meer te koop zijn op Zalando. Andere merken van het modeconcern, zoals Hugo, Boss Orange en Boss Green, blijven vooralsnog wel gewoon beschikbaar in de digitale winkel.

Voor online verkoop is Hugo Boss niet per definitie afhankelijk van Zalando. Het bedrijf heeft zelf een internationale webwinkel. Die is volledig ingericht naar de eigen imago-eisen. Deze webshop ontbeert echter het grote bereik van een algemeen modeplatform.

Naarmate grote merken bedrevener worden in online handel gaan ze aan zichzelf en hun partners meer eisen stellen aan merkuitstraling. Dat leidt onder meer tot duidelijke eisen aan de presentatie van producten maar ook prijsstelling en verkrijgbaarheid.

Foto: FuFuwolf (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Theo

Een begrijpelijke beslissing. En BOSS gaat er nu vanuit dat de consument dat subtiele onderscheid tussen de verschillende BOSS (sub)merken ook feilloos aanvoelt?

Paul Haarman

Misschien een teken aan de wand van de verschuivingen die plaatsvinden in online retail land. De online retailers krijgen steeds meer concurrentie van de fabrikanten zelf die ook een eigen online strategie uitbouwen en daar meer over hun merk kunnen waken. Je ziet het ook bij de verkoop van vliegtickets waar vliegmaatschappijen zelf veel nadrukkelijker en tegen scherpe prijzen hun vliegtickets rechtstreeks verkopen en daarmee druk zetten op ticket retailers als bijv. cheap tickets.

heyvaert marcel

ik ben wel gek geweest om duizenden euro’s te betalen bij Boss shops, omdat ik alles van Boss heb aangekocht. Andere luxemerken doen niet mee met een klucht, ik zou alles willen weggeven aan de 2de handswinkels.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond