Deel dit artikel
-

Hype rond Pokémon Go lijkt alweer voorbij

De zomerhype van 2016 lijkt alweer voorbij. Het was ongetwijfeld het grootste gamingsucces uit de recente geschiedenis, maar wel een met een zeer korte levensduur. Na een maand zijn veel spelers alweer uitgekeken op Pokémon Go.

Analisten van Axiom Capital Management constateren dat het aantal dagelijks actieve gebruikers snel daalt, ook wordt er per dag minder tijd aan het spel besteed. Ook het aantal downloads neemt af. De analisten baseren zich op data verzameld door Sensor Tower, SurveyMonkey en Apptopia.

In de VS speelden op het hoogtepunt 40 miljoen actieve gebruikers dagelijks Pokémon Go. Veel van die spelers brachten minder tijd door in Facebook, Instagram en Snapchat. Nu besteden ze weer meer tijd aan deze activiteiten.

In Nederland speelden volgens Mobielkopen.net op 15 juli 1,3 miljoen mensen Pokémon Go en een week later op 22 juli waren dat er al 2 miljoen. Vooral in Flevoland sloeg het spel aan. Een maand na introductie is ook in Nederland het aantal gebruikers significant gedaald.

Pokémon Go was dan ook echt een seizoensgebonden hit: om de virtuele monstertjes te vangen moest je de deur uit. Verder dan je achtertuin. In de winter zou de impact van het spel minder groot zijn geweest.

-1x-1

Het neemt niet weg dat het spel nog altijd omzetrecords breekt met in-app aankopen. Het succes leidde zelfs tot stijgende verkopen van Nintendos 3DS-spelcomputer. Ook oudere versies van Pokémon X en Pokémon Y verkochten beter dan ooit.

Pokémon Go heeft gamemakers daarnaast de ogen doen openen: die zullen de komende tijd zeker meer gaan doen met augmented reality, waarbij virtuele elementen in een echte omgeving worden geplaatst.

Maar of het snelle succes ooit geëvenaard zal kunnen worden is de vraag. Pokémon Go kan waarschijnlijk eerder worden geschaard bij kortstondige rages, zoals Silly Putty, Tamagotchi, Furby’s, Flippo’s en Wuppies.

Winkelcentrum Herenhof in Alphen plaatst zaterdag nog een grote Pokémonzuil om klanten te lokken. Maar het PokéFest Go, een soort Poké-totaalfeest dat zaterdag plaatsvond in en rondom de Eindhovense bioscoop Vue, trok al weinig belangstellenden.

Stoyan Yotov / Shutterstock.com

Deel dit bericht

7 Reacties

Jip

Ja gek he de scholen zijn ook weer begonnen…

Tino

@Jip: maar nog niet in omgeving Eindhoven. Dus…

CowboyTim

De uitdaging ontbreekt. Het vangen van wilde Pokemons vergt helemaal 0 gevecht. En het battelen in Gyms is een kwestie van bashen op je scherm, zonder dat je weet wat je doet.

Het geeft gewoon totaal geen voldoening.

Gemiste kans… het lijkt totaal niet op Pokemon dat je op de gameboy hebt.

Sjim

“In Nederland speelden volgens Mobielkopen.net op 15 juli 1,3 miljoen mensen Pokémon Go en een week later op 22 juli waren dat er al 2 miljoen.”

En Mobielkopen.nl zegt:

“In Nederland speelden volgens een onderzoek op 15 juli 1,3 miljoen mensen het Pokémon Go spel en een week later op 22 juli waren dat al 2 miljoen mensen.”

Welk onderzoek?

Lars

Hoop dat ze snel het ruilen en het onderling vechten toevoegen aan de game. Dat zou het wel weer interessanter maken om te spelen. Deze features kwamen ook vooral naar voren in de trailer. Persoonlijk heb ik het gevoel dat ze nog veel uit deze game kunnen halen.

Jan Libbenga (Emerce)

@ Sjim Het gaat om eigen onderzoek van mobielnet op basis van Google Trends.

roy

Ja en dat is Niantic allemaal zelf schuld dat niemand meet wil spelen inclusief wij omdat ze 70procent geband hebben door hun eigen stomme game o.a mensen die in het buitenland waren zoals wij die riesling aanbaden geband door die eikels lekker voor Niantic dat ze snel op mogen rotten haat hun echt zal ook.nooit meer 1 game van hun spelen al word het nog zo hype wij zijn helemaal klaar met Niantic en hun gezeik spel loop niet eens soepel zo hoor en lees ik ook van cheaters ja ik kan me voorstellen dat mensen dit gaan doen omdat het spel opzicht niet eens fatsoenlijk loop Niantic zelf reageert nooit terug beweren dat ze spelers van te voren waarschuwen ( 100% leugen) dit is niet zo ze passen elke yodtr hun voorwaarden aan zodat niemand meer snap wat wel en niet kan denken hierbij aan hulp apps nou Niantic val kapot met je pokeren blij dat de shit ook weer van de baan is wel ben ik algemeen voorstander voor het principe van deze game je word er wat actiever door dus dat is dan het enige goede wat ik van dit hele gedoe vind Niantic suck it man

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond