Deel dit artikel
-

‘iBeacon put smartphone uit’

iBeacon wordt gezien als de omnichannel belofte, maar volgens het Canadese Aislelabs heeft de technologie een groot nadeel: de batterij van de smartphone raakt er sneller door leeg.

Dat gebeurt vooral als er heel veel iBeacons staan opgesteld in bijvoorbeeld winkels. Die sturen continu signalen naar de smartphone. Met name oudere iPhones raken dan snel uitgeput. Wel zijn er significante verschillen tussen de iPhone 4S en 5S. Bij gebruik van heel veel iBeacons verbruikt de 4S twee keer zoveel energie.

Ondanks het feit dat Apple de iBeacontechnologie heeft ontwikkeld, gaat Android iets slimmer om met iBeacon-signalen dan iOS. Android scant signalen op de achtergrond, iOS beperkt het aantal scans, maar in de praktijk presteren Androidtoestellen toch beter. De nieuwste Androidtoestellen, zoals de Moto G, doen het naar verhouding zelfs zeer goed.

Aislelabs benadrukt dat de praktijk erg mee kan vallen: niet overal zijn iBeacons en niet altijd hebben gebruikers de ontvangst van Bluetooth voor iBeacons ingeschakeld. Het energieverbruik in twaalf uur tijd zal mogelijk maar een procent zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Jaap

Wat een raar verhaal. Klinkt een beetje als: het is Bluetooth dus het zuigt je batterij leegt… Echter, er zijn significante verschillen: allereerst is het BLE, Bluetooth Low Energy en zoals eigenlijk al direct geschreven zijn er niet overal beacons. Maar dan nog. Zowel Bluetooth (normaal/oud) als BLE scannen altijd als ze aanstaan en dat is een redelijk normaal gebeuren, en houdt een iPhone op een levensduur van een goede dag. De metingen op batterijniveau zijn momentopnamen, waarbij op momenten de zuigkracht op de batterij van de beacons wordt gemeten. Een volledig theoretische situatie, want je zult nooit 10+ beacons continue aan het ontvangen zijn. Sterker nog met iBeacons reageer je zelfs heel specifiek en niet op alle beacons. En dus valt het allemaal wel mee.
Duidelijk geval van laten we lekker paniek zoeken!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond