Deel dit artikel
-

ICT Personality Award voor internetpionier Erik Huizer

Internetpionier Erik Huizer kreeg gisteren uit handen van Mark Bressers de ICT Personality Award uitgereikt vanwege zijn significante bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie.

Volgens de jury is Huizer een ‘internationale autoriteit met betrekking tot het internet’. Als Chief Technology Officer van SurfNet en hoogleraar Internettoepassingen zet hij zich in voor onderwerpen als internet governance, privacy, cyber security en standaardisatie.

Hij levert al jarenlang, in tal van functies, een grote bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie. In 2014 kreeg hij internationale erkenning toen hij werd opgenomen in de Internet Hall of Fame van de Internet Society.

De Digital Impact Award werd door Tineke Netelenbos uitgereikt aan CityPulse, een pilotproject van Atos in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Met CityPulse wordt door de toepassing van onder andere Big Data Intelligence en real time analyse de veiligheid van het Eindhovense uitgaansgebied Stratumseind verbeterd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond