Deel dit artikel
-

IKEA opent ‘pick-up points zonder winkel’

IKEA opent tien pick-up points in Duitsland waar klanten internetbestellingen kunnen ophalen. Dat worden afhaalpunten in de zuiverste betekenis van het woord, want er zal geen IKEA-winkel zitten.

Eind deze week gaat er in Ravensburg bij de Bodensee weer zo’n ophaalpunt live. Dat is een locatie van zo’n vijfhonderd vierkante meter. Bij dat soort pick-up points (PuPs) is het ook mogelijk om orders te plaatsen.

In de komende paar jaar komen er nog acht PuPs bij op verscheidene centrale locaties in Duitsland waar geen IKEA-filiaal in de nabijheid zitten. Op die manier kunnen consumenten via het web toch shoppen bij de meubelwinkel, maar moeten ze even wachten totdat ze hun aankopen kunnen meenemen.

Afgelopen jaar ging al zo’n afhaalpunt in Leipzig open en ook in Engeland wordt het concept ingevoerd. Norwich hard daar de primeur.

Foto: midorisyu (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

René

Ikea had even zitten slapen en het online kanaal links laten liggen, maar hun inhaalslag is de laatste paar jaar indrukwekkend en doordacht. Ze hebben natuurlijk wel wat euro’s in kas om het op te zetten. Maar toch. Ze doen het in 1 keer goed. Een voorbeeld voor velen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond