Deel dit artikel
-

India stelt onmogelijke voorwaarden aan Apple Store

Plannen van Apple om een Apple Store in India te vestigen, lijken schipbreuk te lijden. Het bedrijf mag die winkel alleen optuigen als zij 30 procent van de waarde van zijn goederen van Indiase bronnen betrekt. Op dit moment komt een belangrijk deel van de onderdelen van Chinese leveranciers.

Apple heeft nog een flinke achterstand in te halen in India. Het bedrijf heeft slechts 1,2 procent marktaandeel op de markt voor mobiele telefoons. Samsung leidt die markt met 51 procent. Niet iOS, maar Android domineert de markt.

De retailwinkels van Apple stimuleren wereldwijd de verkopen van MacBooks, iPhones en iPads met ruim driehonderd miljoen bezoekers alleen al dit jaar. En dus is de vestiging van een Apple Store is grote steden als New Delhi en Mumbai vooral ook een strategische uitdaging.

De voorwaarden die de Indiase overheid stelt, zijn echter lastig: zelfs als Apple accessoires van Indiase fabrikanten zou gaan verkopen (zoals dockingstations) wordt de verplichte dertig procent nog niet gehaald.

Volgens The Wall Street Journal is er kans dat de voorwaarden worden bijgesteld, maar tot die tijd moet Apple zijn spullen via derden verkopen. De nieuwe iPhone5 is in India op dit moment alleen op de grijze markt verkrijgbaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy

Die 30% geldt overigens niet alleen voor Apple. Ook grote supermarktketens die zich in India willen vestigen moeten dit doen. Dit gebeurt om de Indische economie te beschermen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond