Deel dit artikel
-

Infographic: wat kost SEO?

Wat kost Search Engine Optimization eigenlijk? Dat blijkt nogal eens te verschillen. De meeste dienstverleners rekenen een vaste prijs voor een project. Uurtje-factuurtje is er vaak niet bij, hoewel dat van de regio afhangt. En er zijn grote en kleine bedrijven die dit soort diensten leveren. Het laagste budget in dollars ligt op maximaal 500 per maand. Grote klussen komen op 10.000 dollar of meer. Helaas is Nederland niet meegenomen in het overzicht.

Deel dit bericht

9 Reacties

Patrick Lotte

Bijzonder dat men Nederland op een hoop heeft gegooid met Duitsland, Frankrijk en Italië…. En opvallend dat wij het hoogste percentage fortunate 1000 voor onze rekening mogen nemen… Wellicht iets met brievenbussen te maken….

Kay

Wat een bedragen komen er toch bij kijken. Maar goede SEO maakt je site.

Jan

Wat hebben we aan data uit 2011?

Paul Haarman

Blijkbaar moeten onze prijzen dus omhoog, want wij bieden al SEO oplossingen voor rond de € 1.000,= en dan garanderen wij het resultaat ook nog eens. Maar ik ga het toch niet doen. Ik houd wel van de uitdaging om zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor zo weinig mogelijk geld. Daarbij is Nederland in crisis en exorbitante facturen horen daar niet bij, althans dat is mijn mening, maar die wordt in ieder geval al niet gedeeld door onze eigen regering…

Patrick Mulder

Goed om te lezen dat er bedrijven zijn die resultaat garanderen. Mooi overzicht van MOZ, leuk artikel!

Kyra

Leuke infographic, maar jammer dat het om data uit 2011 gaat. Met het tempo waarop SEO zich ontwikkelt, zijn deze cijfers allang achterhaald.

Arnoud

Goed overzicht van Forbes, wat maar weer eens aangeeft dat je voor $250 – $500 per maand, weinig kan verwachten van een SEO bureau. Het uurtarief in Nederland zal voor een ervaren, middelgroot bureau rond de €100 per uur liggen.

Arnoud

Forbes = Moz

Jeffry Makking

Goed verhaal. Voor ieder bedrijf met een online strategie loont het dus de moeite om serieus te investeren in kennis en resourcing omdat SEO geen eenmalig truukje is maar een doorlopende inspanning. Daarom komt na de regulering van de online markt heel veel seo expertise vrij van affiliates die zich bezig houden met bijvoorbeeldonline roulette spelen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond