Deel dit artikel
-

ING hangt miljoenenclaims webwinkels boven het hoofd

Webwinkels die schade hebben geleden door de recente ING-storingen kunnen  die verhalen.

De bank zegt dat het geleden aantoonbare schade gaat compenseren. Van geval tot geval zal worden bekeken wie recht heeft op welke vergoeding. De schadevergoeding geldt alleen voor klanten van ING.

Tussen 22 en 25 januari en op 7 februari was het online bankiersysteem van ING langdurig amper tot niet verminderd bereikbaar. Niet enkel konden consumenten met horten en stoten internetbankieren, maar webwinkels konden soms helemaal geen iDEAL-betalingen ontvangen.

De beschikbaarheid van de verschillende ING-diensten over genoemde periode:

Webwinkels zetten in Nederland voor gemiddeld 25 miljoen euro per dag om. De claim van de digitale verkopers kan daarom makkelijk in de tientallen miljoenen lopen.

Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org: “Ik ben teleurgesteld dat alleen klanten van ING hiervoor in aanmerking komen en niet de winkels die daar geen klant zijn. Immers, zijn konden van consumenten met ING-rekeningen geen geld ontvangen.”

“Niettemin ben ik verheugd dat er nu een precedent is geschapen waarbij banken de klant financieel tegemoet treden bij majeure incidenten.”

“We willen hun besef doortrekken naar, wat wij noemen, prestatieniveaus. De branche zou graag afspraken maken met de banken of Currence over garanties van minimale beschikbaarheid van de betaalsystemen.” In de IT-industrie wordt al jaren met service level agreemenst gewerkt. Jongen zou dit principe ook graag introduceren in de bankwereld. Zodra een bank, of Currence, onder het afgesproken servicepeil presteert, moet deze een boete betalen. Die boete zou moeten worden uitgekeerd aan getroffen winkels.

Foto: Daniel Moyle (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Simon

Au, dit kan pijn gaan doen. Maar wel goed dat ING pro-actief deze stap neemt en niet de afwacht.
Zou KPN nog wat van kunnen leren!

rien

Wat een onzin. Zou ik niet aan beginnen als ik ING was. Nederlandse webwinkeliers mogen blij zijn dat er zo’n goed online betaalsysteem is.

Maar goed, als ze het dan toch doen, hoezo van geval tot geval bekijken? Iedereen mag er een gooi naar doen en zij gaan het beoordelen? Alle transacties staan in hun systeem, waarom niet gewoon een percentage over jaaromzet via Ideal?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond