Deel dit artikel
-

ING start 15 april met contactloos betalen

Particuliere klanten van de ING kunnen vanaf 15 april contactloos via NFC betalen. Vanaf vandaag start de bank met het informeren van haar klanten over contactloos betalen. Inmiddels zijn al ruim vier miljoen Betaalpassen uitgegeven met de contactloos betalen functionaliteit, dat is meer dan de helft van de passen van de ING.

In de zomer van 2013 startte de ING als eerste Nederlandse bank met het uitgeven van Betaalpassen die zijn voorbereid op contactloos betalen. Tot op heden ontvingen al ruim vier miljoen ING-klanten deze nieuwe pas. Zakelijke klanten van de bank kunnen vanaf de zomer contactloos betalen.

De vernieuwde Betaalpas is herkenbaar aan het contactloos logo op de achterkant. Ook op betaalautomaten in winkels zal dit logo zichtbaar zijn.

ING verwacht dat consumenten vooral contactloos zullen betalen voor kleine aankopen die nu nog vaak met contant geld worden betaald, zoals een snelle boodschap, een kop koffie of een tijdschrift.

Op het Betaalcongres morgen in Houten geeft ING een nadere toelichting.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nils

Niet te hopen dat het net zo’n ‘succes’ wordt als iDEAL en telebankieren bij ING…

Leonard Wolters

Laat ING ajb eerst eens haar internetbankieren fixen. Na continue storingen te ook nog eens doodleuk melden dat klanten zelf verantwoordelijk zijn voor dubbele overboekingen.

Zal wel ‘vooruit denken’ zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond