Deel dit artikel
-

Innovatiesteun aanvragen wordt eenvoudiger

Ondernemers kunnen dit jaar nog eenvoudiger innovatiesteun aanvragen. Zij krijgen met minder verschillende regels te maken en hebben zo een grotere slagingskans om te innoveren via de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). 

Circa 2600 ondernemers zullen in 2015 profiteren van deelname aan innovatieve projecten. Dat zijn 1000 ondernemers extra ten opzichte van vorig jaar.

Eerder werd al afgesproken dat de rijksoverheid en provincies gezamenlijk gaan investeren in de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Voor 2015 is maximaal 50 miljoen euro beschikbaar, ten opzichte van 32 miljoen euro in 2014.

Vanaf medio mei kunnen innovatieve ondernemers aanvragen indienen voor de zogeheten MIT-regeling. Nieuw is dat ondernemers dit jaar ook in hun eigen regio kunnen aankloppen. Verder wordt het door de samenwerking tussen provincies voor ondernemers eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen. Kansrijke bedrijven krijgen dan sneller de kans om door te groeien.

Minister Kamp maakte op de Week van de Ondernemer tevens bekend dat de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, samen met EZ, ondernemers hulp gaan bieden bij het indienen van hun aanvragen voor Vroege Fase Financiering. Voor deze regeling is dit jaar 12,5 miljoen euro beschikbaar. Met Vroege Fase Financiering worden innovatieve bedrijven in staat gesteld om producten sneller op de markt te introduceren.

Deel dit bericht

1 Reactie

marion forster

wil graag meer info MIT regeling . We ontwikkelen Smart Accessories , en zijn ver gevorderd in opzet, ontwikkelingen plan samenwerkingen met kennis instituten en industriele produktiepartners hfz Europa en mn Nederland Eigen investering meer dan 90 000 euro .
Tevens eigen afzetmarkt. Zou graag weten wie , of KVK ,of EZ hierop aan te spreken

met vr gr
M J Forster

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond