Deel dit artikel
-

Instagram lanceert ‘Snapchat killer’

Alsof Facebook Shapchat dubbel wil terugpakken heeft dochter Instagram een Snapchat alternatief Bolt gelanceerd in Singapore, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Aan deze landen is de voorkeur gegeven omdat hier erg veel Instagram gebruikers zijn.

Enkele jaren geleden wees Snapchat een bod van Facebook van ‘enkele miljarden’ hooghartig van de hand, waarna Mark Zuckerberg zelf in luttele dagen Poke in elkaar knutselde. Dat werd geen succes en Facebook haalde de app weer uit de diverse appwinkels. Een nieuwe poging volgde met Slingshot.

Maar kennelijk is dat niet genoeg. Instagram test Bolt in selectieve markten met als doel om de app voor iOS en Android wereldwijd uit te brengen. Dat die test niet in Noord Amerika wordt gehouden komt omdat 65 procent van de Instgram gebruikers zich buiten de VS bevinden, zo laat Instagram weten.

Techblog The Verge vergelijkt Bolt eerder met het relatief onbekende Taptalk en er zijn inderdaad verschillen met Snapchat: klik op het gezicht van een vriend en je kunt meteen een foto maken en versturen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond