Deel dit artikel
-

Instituut Laudius als eerste volledig digitaal

Instituut Laudius biedt voortaan al haar 275 cursussen ook digitaal aan en is daarmee naar eigen zeggen de eerste aanbieder van thuisstudies die al het cursusmateriaal in digitale vorm aanbiedt.

Het gebruik van digitale leermiddelen in Nederland is in 2012 volgens Leermiddelenmonitor van SLO met gemiddeld veertig procent toegenomen en alles wijst erop dat deze groei in 2013 zal doorzetten. Maar aanbieders van thuiscursussen blijven nog achter. Alle andere grote aanbieders van thuisstudies in Nederland bieden alleen schriftelijk studiemateriaal aan in de vorm van boeken, losbladig materiaal en ringbanden.

Het lesmateriaal ‘van Laudius wordt daarom onbeperkt toegankelijk vanaf een tablet, smartphone, laptop, e-reader en PC.

De gedrukte cursussen verdwijnen overigens niet. Een student mag bij Laudius zelf zijn voorkeur aangeven: gedrukt cursusmateriaal, digitaal materiaal of een combinatie van beide. Het instituut bespaart flink omdat men de cursus niet hoeft te drukken, te verpakken en te verzenden. Bij het drukken van de cursussen maakt men gebruik van ‘printing-on-demand’ technologie. Een bestelde cursus wordt direct gedrukt en wordt al binnen enkele uren per post verstuurd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond