Deel dit artikel
-

‘Interesse Cyber Monday neemt af’

In Amerika neemt de interesse voor Cyber Monday af als dag om online koopjes te doen. Niettemin zijn het nog 121 miljoen Amerikanen die vandaag vermoedelijk gaan shoppen en op koopjes jagen.

En juist in dat laatste zou de verklaring kunnen liggen voor de afnemende interesse voor Cyber Monday (vandaag). Online retailers schemen sinds vorige week al intensief met kortingen en acties om het publiek op te zwepen voor Black Friday (afgelopen vrijdag).

De acties voor die vrijdag lopen echter ook steeds vaker door in het weekend en ook deze maandag. De verlengde periode van kortingen zou er debet aan zijn dat iets minder mensen vandaag de digitale winkels in trekken.

Cyber Monday en Black Friday zijn sowieso gelegenheden met sterke wortels in Amerika. Die koopjesdagen beginnen echter ook wel gestaag over te waaien naar Nederland.

De interesse voor de maandag ligt, getuige dit onderzoek (PDF) van National Retail Federation en Prosper Insights & Analytics op het niveau van 2010. Opvallend is ook dat zeventig procent van de respondenten zegt in de ochtend te willen winkelen.

Foto: Mike McCune (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond