Deel dit artikel
-

Interview: Rik van Elk van Affiliate4You

Kinderen krijgen en hebben brengt een hele wereld van zorgen en behoeftes met zich mee. Daarom is dit een florerend online segment. Rik van Elk exploiteert een affiliatenetwerk dat zich louter op deze markt richt. Emerce sprak met hem.

1. Wat is Affiliate4You, wat doe het en waarom deze niche?
 
Affiliate4you is een niche affiliate netwerk, gericht op de baby & kids-branche. Waar andere affiliatebedrijven zich richten op meerdere markten ligt voor Affiliate4You de focus specifiek op Baby & Kids. Affiliate4You richt zich specifiek op de aankomende ouders of ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Door jarenlange actieve ervaring in combinatie met een breed online netwerk in deze branche zijn wij in staat om een optimaal resultaat neer te zetten. En het mooie is dat deze markt iedere dag groeit met 500 baby’s in jonge gezinnen.
 
2. Hoe heeft u de markt afgelopen 5 jaar zien ontwikkelen?
 
De markt heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Vijf Jaar geleden waren shops in onze markt nog aan het pionieren. In de huidige tijd zijn shops steeds geavanceerder en geprofessionaliseerder en vormen daarom een echt alternatief voor de fysieke retail. Ten opzichte van het algemene groeibeeld, is de online Baby & Kids-markt een zeer sterke groeier geweest. Een enorme hoeveelheid webshops en adverteerders is deze branche rijk, de aankopen en het aanbod van artikelen heeft een enorme vlucht genomen. Nu is het tijd voor structuur en kwalitatief onderscheid van professionele shops ten opzichte van de zolderkamershops. Wat momenteel zichtbaar is, is de toename van fysieke babywinkels die nu ook hun positie innemen in de online wereld.
 
3. Is het wel aantrekkelijk voor publishers en affiliates?

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!