Deel dit artikel
-

Investeerder Free Record Shop haakt af (update)

De Britse investeerder Hilco Capital, die de failliete winkels van Free Record Shop in België zou overnemen, heeft zich plotseling teruggetrokken. Dat maakte de Belgische curator Peter Verstraeten vrijdag bekend. Volgens het ANP is nu het plan om Hilco aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Enkele weken geleden werd nog gemeld dat er op hoofdlijnen een akkoord was bereikt over een definitieve overname. Maar begin deze maand werd besloten alle Belgische filialen voor onbepaalde tijd te sluiten. In afwachting van een eventuele doorstart in België is de Belgische winkelvoorraad onder de Nederlandse Free Record Shop vestigingen verspreid en tegen bodemprijzen verkocht.

Fresh Entertainment, de eigenaar van Free Record Shop in Nederland, onderzoekt de mogelijkheden om haar winkelketen weer te laten uitgroeien tot de grootste entertainmentretailer in de Benelux.

In Nederland sluit aanstaande zondag het laatste Free Record Shop-filiaal in de Kalverstraat in Amsterdam. Het huurcontract wordt opgezegd. Het plan is wel om in Amsterdam een nieuw filiaal te openen.

UPDATE 20.00: Hilco Capital reageert op de berichtgeving. De onderhandelingen gaan nog gewoon door, maar bereiken van een overeenkomst wordt ‘ssteeds moeilijker door aanhoudende en ongegronde speculatie in de media’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond