Deel dit artikel
-

Investeerder HAL nieuwe eigenaar FD Mediagroep

Mediaondernemer Willem Sijthoff verkoopt zijn aandelen in FD Mediagroep aan de andere aandeelhouder, HAL. Het uitgeefbedrijf zegt geen plannen te hebben om de NRC-titels over te nemen.

De investeerder uit Rotterdam vergroot zijn belang tot 98,25 procent. Hoeveel voor de overname wordt betaald, houden de partijen voor zich. Het resterend belang van bijna twee procent blijft in handen van de directie van FD Mediagroep, uitgever van Het Financieele Dagblad, Z24.nl, Fondsnieuws.nl en BNR.

De websites van de financieel-economische uitgever hebben naar eigen zeggen een uniek bereik van 2 miljoen. De sites genereren gezamenlijk rond de 25 miljoen pageviews, waarva het merendeel door de nieuwssites FD.nl en Z24.nl.

Sijthoff besloot zijn belang te verkopen toen hij met HAL sprak over de mogelijkheid om NRC over te nemen. De twee eigenaren investeerden tot nu toe op basis van gelijkheid. Dat zou waarschijnlijk verdwijnen bij de financiering van de NRC-overname. Die slotsom vormde de basis om na 12 jaar uit het bedrijf te stappen dat door zijn achteroom Henri Sijthoff werd opgericht.

Tevens wordt hiermee bekend dat FD Mediagroep waarschijnlijk geen bod zal doen op NRC.

De vertrekkend aandeelhouder zegt in een vraaggesprek met het FD te verwachten “dat er over een tijdje wel weer een nieuwe interessante investering langskomt”. In die constellatie is het volgens hem beter dat er één krachige aandeelhouder is.

Andere grote financieel-economische sites in Nederland zijn die van IEX Mediagroep, De Telegraaf, Sanoma en Reed Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond