Deel dit artikel
-

Investeerder en management kopen BVA Auctions

Investeerder Bencis Capital en het management kopen zakelijke veilingsite BVA Auctions en kopen daarnaast branchegenoot I-deal Overstock uit Rotterdam.

Ècart Invest doet zijn aandelen in BVA Auctions van de hand aan Bencis Capital en de leiding van de het veilingbedrijf. Dat maakten de bedrijven zojuist bekend.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid en tegen welke waardering die plaatsvindt is niet bekendgemaakt. De leiding van het bedrijf was kort voor publicatie niet bereikbaar voor toelichting.

Met de nieuwe aandeelhouder aan boord maakt BVA Auctions zich op voor een volgende groeifase. Om de expansie te faciliteren wordt actief gezocht naar nationale en internationale overnames. De eerste acquisitie in dat traject is die van I-deal Overstock, een exploitant van besloten internetveilingen tussen fabrikanten van A-merken en opkopers van overtollige voorraden.

BVA Auctions is naar eigen zeggen Nederlands grootste zakelijke online veiling met gemiddeld dertigduizend kavels per week. De onderneming veilt (on)roerende zaken mede in opdracht van overheden, overkoepelende hulporganisaties zoals UNHCR, banken, curatoren, leasemaatschappijen, industrie en het bedrijfsleven. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft circa 150 medewerkers.

Foto: DC Central Kitchen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond