Deel dit artikel
-

Investering van 4,3 miljoen euro voor 161Media

Revel Partners investeert 4,3 miljoen euro in 161Media, het oude Clickdistrict, zodat het diens technologie kan doorontwikkelen tot een product van wereldkwaliteit. Directeur Marco Kloots: “Je kunt kiezen: of je opereert in de luwte of je wordt zo goed als Google en AppNexus”.

“Vroeger hadden we niet eens eigen technologie. Dat zijn we toen wel gaan bouwen. De financiering daarvan kwam uit de eigen media-inkomsten. Het spelletje automated trading wordt steeds serieuzer en we kiezen ervoor om het beste van het beste op de wereld te willen leveren”, aldus Kloots wiens software aan de DSP-kant wordt ingezet.

Om meer en goede mensen aan te trekken en de operaties op te schalen, trekt 161Media externe financiering aan.

Investeerder Revel Partners is de enige nieuwe aandeelhouder. De link tussen Revel Partners en 161Media is dat de Duitser Thomas Falk bij beide bedrijven betrokken is. Hij is al jaren actief in de online mediabranche, vroeger als ondernemer maar inmiddels al tijden als investeerder.

Een van de eerste praktische uitbreidingen aan 161Media is ondersteuning voor audioreclame, richting digitale radio, en de Facebook Exchange.

Het Amsterdamse bedrijf hanteert Nederland en Duitsland als focuslanden, maar is in nog dertien andere landen actief. Het heeft kantoren in Rusland, Scandinavië en Spanje. Daarnaast startte het onlangs een joint-venture in Zuid-Amerika. Het RTB-systeem Platform161 serveert dagelijks twee miljard bids uit.

Deel dit bericht

10 Reacties

Marcel Vogels

Keurig en gefeliciteerd!

Roman Solarz

Mooi nieuws, gefeliciteerd!

Remi van Beekum

Mooi nieuws. Gefeliciteerd!

Auke Boersma

Onwards Marco!!

Succes gewenst.

laurens Hutten

goed bezig Marco, proficiat!

Arno Peperkoorn

Mooi zeg!! Van harte!

Olger Kistemaker

Hey Marco, gefeliciteerd en succes!

Yasser Dehnavi

Tof! Van harte!

Dennis Wachtel

Geweldig nieuws en blijk van vertrouwen!

Congrats!

Regiobloemist - Regiobloemist

Hoe staat het er nu mee?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond